Volg ons ook op social media! #motorettevespa
La Dolce Vita in de Achterhoek

Veelgestelde vragen

Hier vind u wellicht al het antwoord op uw vraag

Moet ik een helm op?

Nee, voor een snorscooter is in Nederland géén helm verplicht. In Duitsland ligt dit anders. Onze routes zijn daarom niet grensoverschrijdend.

Heb je een apart rijbewijs nodig voor de Motorette Vespa?

Nee, een geldig rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs), A (motorrijbewijs), of B (autorijbewijs) is voldoende. Heeft iemand geen rijbewijs dan kan deze prima mee door achterop te gaan. 

Is het lastig een Vespa van Motorette te berijden?

Nee, de Vespa kan elektrisch gestart worden en is een automaat. Dit betekent dat u niet hoeft te schakelen! Bovendien krijgt u voordat u op pad gaat op de Vespa een uitgebreide en gedegen instructie m.b.t. het gebruik en veilig rijden.

Hoe hard gaat een snorscooter van Motorette?

Onze  Vespa snorscooters gaan 25 km per uur. Hierdoor rijdt u over de vele prachtige fietspaden en hoeft u geen helm te dragen.

Moet ik tanken?

Nee, de Motorette Vespa wordt met een volle tank afgeleverd. U hoeft niet te tanken. De benzine is inbegrepen in de prijs

Kun je goed met 2 personen op 1 Vespa?

Ja, alle Motorette Vespa’s hebben een ‘buddyseat’ die groot genoeg is voor de bestuurder en een passagier. Tevens is het vermogen van de Vespa zo goed, dat u ook met 2 personen nog de goede snelheid kunt behouden

Kunnen de kinderen ook mee?

Jazeker!. Voor kinderen is het een geweldig ervaring achterop mee te mogen op de scooter. Motorette heeft als accessoire speciale zitjes voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, waarmee zij ook veilig en vertrouwd mee mogen.

Moet de Motorette Vespa op de rijbaan of op het fietspad?

Snorscooters rijden overal op het fietspad, als dat er is. Is er geen fietspad dan rijdt u op de rijbaan.

Ben ik verzekerd als ik een Vespa huur?

De Motorette Vespa is WA-verzekerd. Er geldt een eigen risico van € 150,-

Wat als ik pech onderweg heb?

Motorette beschikt over een mobiele pechservice die helpt bij eventueel pech onderweg.

Wat als het slecht weer is, kan ik annuleren?

In geval van slecht weer bieden wij u de mogelijkheid kostenloos te annuleren en eventueel een andere datum te plannen.

Kunnen de Vespa’s op locatie gebracht en gehaald worden?

Motorette heeft haar standaard start- en eindlocatie’s aan de Groot Deunkweg 12, 7122 RS te Aalten- Barlo. Op aanvraag is het mogelijk (op doordeweekse dagen) op een andere locatie te starten en/of te eindigen.(maximaal 8 Vespa’s).

Krijg ik een route mee?

Motorette beschikt over meerdere routes door de omgeving. Afhankelijk van u wensen kunt u een route uitzoeken, waarbij wij u tips geven voor onderweg.

Heeft u nog meer vragen?

We hebben u een overzicht gegeven van de meest gestelde vragen die wij krijgen. Zit uw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en we staan u graag te woord

Neem contact op

Back to Top